lalalalalalala

My photo
Otak berfikir mulut bercakap tangan menulis. Kata-kata pujangga sekadar hiasan hati pada duka lara.

Thursday, January 10, 2013

L to the I to the F to the E :)

Ada kalanya kita berada di atas, ada kalanya kita berada di bawah. Begitulah jua kehidupanku. Pasang surut kehidupan yang selalu kita hadapi. Kalau tiada cabaran, tiada lah segala kenangan kan?
waktu2 begini memang idea aku akan datang mencurah2. #mencurah agak pelik maknanya dengan word aku :D 
Tiada kepastian di setiap ungkapan. Mungkinkah itu aku? Bagai melukut di tepi gantang sedangkan yang di depan mata tidak diendahkan. Bodohkah aku? Tergamaknya aku?
Semua orang ada pengalaman masing2 tentang kehidupan, tentang cinta. Same as mine! XD
Back to the real story. Kenapa aku perlu lupakan Mr R sedangkan Mr A hanya sekadar kawan?
Admire on someone doesn't mean you need to have him. Kan ?
Aku buta bila aku hanyut menyayangi Mr A. Biarpun keduanya sama profession tapi kenapa perlu Mr A yang aku pentingkan sedangkan Mr R lebih lama aku kenal ?
Sekarang Mr A pun da life sendiri. Biarlah dengan pilihan hatinya sendiri.
Sedikit perasaan kecewa tapi kenapa aku langsung tak pernah mengendahkan perasaan kecewa Mr R yang susah payah menanti cinta aku?
Biarlah jawapan nya aku simpan dalam sanubari ku sendiri :) 
Mr R tak pernah putus asa untuk kembali.

 http://www.youtube.com/watch?v=m3j4AWshH80
Mungkin lagu ni sesuai untuk diriku sendiri. Sekarang aku sedar, don't judge a book by it cover. Segala harapan palsu, kini hanya mampu menjadi debu. Berterbangan mengikut arus perjalanan hidupku.
Memang aku lemah, sikit2 menitiskan air mata. Air mata ku bukan untuk dia. Tidak sama sekali tetapi untuk diriku sendiri. Kerana Mr A, aku sedar, stop hoping on something that will never be mine ! Sedar2 ! Buka mata !

*bila ku tunggu jawapanmu, masihkah aku ada di hatimu? 

By the way, biarlah aku akhiri naskhah coretan hatiku ini dengan mengucapkan congrates untuk sepupu segila dan sekepala dengan ku. Next month , she gonna be a wife. :) Nampaknya aku tak dapat datang. Final sem katakan. :) love ya cuzzy !  xoxo !

No comments:

Post a Comment